11. fejezet – háttér

Ahogy haladunk előre a regényben, egyre nehezebb lesz írni róla, hiszen innentől kezdve már minden közzétett részlet árulkodó lehet a cselekmény, avagy a fordulatok szempontjából. Az utolsó 3-4 fejezetből talán szinte semmit nem is tudok majd közzétenni. De egyelőre maradjunk a 11. fejezetnél, és azt kell hogy mondjam erről is jobb lenne inkább hallgatni. Azért valamit mégis elmondhatok.

Ha valaki még emlékszik rá, akkor a harmadik a fejezetben egy érdekes jelenetet rejt. Egész pontosan ezt. Már ebben a bejegyzésben is jeleztem, hogy e két fejezet összefügg. És hogy majd két évvel ezelőtt még jó néhány fejezet megírása várt. Szóval az egész pszichológusos szál egy fontos mozzanata a regénynek, annak ellenére is, hogy ennél többször már nem kerül elő a regényben. Mégis e nélkül az egészet olyan hiányosnak éreztem volna. A 11. fejezet zöme tehát erről szól, de az első jelenetek még a Vásárcsarnokban játszódnak. Ugyanis a besúgókkal ott érdemes találkozni, ahol amúgy is sok az ember. Ráadásul az itt létrejövő találkozónak is kulcs jelentősége van a történet szempontjából. Talán most már érthető, miért is írtam a bevezetőben, hogy egyre nehezebb a cselekményről írni. Ráadásul van még egy találkozó a fejezetben, ami valószínűleg sok kérdést felvet majd az olvasóban, és új irányba tereli a szereplőket.

Szóval ez egy rejtélyekkel teli fejezet. Még annyit, hogy mivel új főigazgatója van az ÁBTL-nek, ezért neki is elküldtem a regényhez írt ajánlást, meg a honlapot, a facebook oldalt, és remélem, talán tud valami támogatást nyújtani.

Share