Bemutatkozás

Magamról

Cserhalmi Dániel vagyok, végzettségemet tekintve környezetgazdálkodási-agrármérnök vagyok, jelenleg az Állatorvostudományi Egyetemen tanítok növénytani tárgyakat. Gyerekkorom óta Zuglóban élek. A gimnáziumban kezdtem el írogatni, többnyire a magam szórakoztatására, de mindig csak hobbiként foglalkoztam vele. Évekkel később viszont úgy éreztem, talán érdemes lenne komolyan venni a dolgot, és így jutottam el az elhatározásig, hogy megpróbálkozzak a regényírással. Mindig is sokat olvastam, korábban főként Agatha Christiettől Neil Gaimanen át Kurt Vonnegutig, mostanában Jo Nesbot, Stephen Kinget, de hosszú lenne a lista. Van egy zenekarom az egyetemen, végigmentem az El Caminon és az Országos Kkéktúrán, és a fennmaradó időben próbálok írni. Néha regény is születik belőle.
2018-ban jelent meg az első, Csengőfrász című könyvem, amit 2020-ban a Szibériai csapda követett, de bízom benne, a jövőben további regényekkel fog gyarapodni a lista.

Miről szól ez a honlap?

2014-ben határoztam el, hogy regény írok, és úgy döntöttem, betekintést engedek az olvasóknak az írás folyamatába, a kiadás nehézségeibe, kulisszatitkokba, szóval mindenbe, ami köthető a regényekhez. Erre szolgál a blog, ami engem is arra ösztönöz, hogy folyamatosan kommunikáljak az olvasókkal. Ez amolyan extra melléklet a regényekhez helyszínekről, érdekességekről, aktualitásokról. A térképen meg lehet keresni a regények valós, illetve fiktív helyszíneit, így később bárki bebarangolhatja ezeket a helyeket.

Share