Nem találom

Dolgozom a kézirat szakmai korrektúrájának javításán, nagyjából a szöveg kétharmadával végeztem eddig, de az lenne a jó, ha ebben a négy napban a végére érnék, igaz, erre nem sok esélyt látok. A jövő hét vége azonban talán reális.

Ma azonban meglátogattam egy nagy bevásárlóközpont könyvesboltját, és sajnálattal tapasztaltam, hogy sehol sem találom a Szibériai csapdát. Persze az is lehet, hogy elfogyott, de szerintem nem erről lehet szó. Igazán nem akarok senkiről rosszat szólni, de amikor a kiadó többi kiadványa ott van a polcokon, vagy olyan kötetek, amik még A Szibériai csapda előtt jelentek meg, akkor van bennem némi rossz érzés. Volt már eset, hogy rákérdeztem az eladóknál, akik néha egészen furcsa helyekről vették elő, de általában nem a szórakoztató irodalom krimit/thriller könyvek között keresték. Tényleg nem értem, mi lehet ennek az oka. Ez mindig olyan lelombozó tud lenni, de bízom benne, hogy a harmadik könyv majd egy kicsit helyreállítja ezt, és talán nem lesz minden ennyire nyögve nyelős, kezdve a megjelenés, a könyvbemutató, a népszerűsítés, meg ami ezzel jár.

Szóval egyelőre marad a szöveg javítása, hogy továbbra is történelmileg a lehető leghitelesebb maradjon a történet, elvégre az olvasók (talán) ezért is szeretik a könyveimet.

Share