Olvasói vélemények + egyebek

A Csengőfrász 2018 nyarán jelent meg, és ma már szinte beszerezhetetlen, ugyanakkor mindig kapok leveleket, hol lehet megvenni. A moly.hu-n 97-en csillagozták, hamarosan elérem a százat, és még most is ilyen olvasói vélemények jelennek meg róla.

“Cserhalmi Dániel könyve a hosszú ideje tartó olvasási válságom megtörője.
A regény az első szavától végig fogva tartott, izgalmas volt, néhol elborzasztó az amúgy nem ismeretlen brutalitás miatt, ami persze az ÁVH-ról szóló történetekben mindig jelen van, de attól még elborzaszt. A történet fordulatos, a karakterek nagyon jól kidolgozottak, életszerűek. (Itt nagyon tudnék lelkendezni, mert tényleg nagyon szerettem a szereplők valódiságát: gonoszságukat, félelmeiket, álarcaikat, esendőségüket, gyávaságukat, sebezhetőségüket, szerethetőségüket, stb. Azt hiszem Cserhalmi Dániel olyan ember lehet, aki észreveszi a gonoszkodó, undok emberben is azt, amitől az jó, legalábbis a jellemábrázolásai alapján el sem tudom képzelni, hogy ne ilyen lenne.) Amit külön értékeltem a regényben, hogy kedvem támadt utánaolvasni pár dolognak, személynek, még mielőtt az utószóhoz értem volna, amiből egyértelműen kiderült, mi történt meg valóban, és ki/mi a képzelet szülötte. Egy éve figyelt a Csengőfrász a polcról, most viszont alig várom az esti szabadidőt, hogy elkezdjem a Szibériai csapdát. Köszönöm az élményt!”

A Szibériai csapda kicsivel több, mint egy éve van a polcokon, és már 58 csillagozásnál jár, igaz, ezt a kötetet bárhol meg lehet venni még most is, és erről is hasonlóan lelkes vélemények születnek.

“Ez egy nagyon jól meg írt könyv lett! Ez a világ ami anno volt el képzelhetetlen számomra. Hogy emberek így tudtak és kellett élniük. Állandó félelemben, rettegésben, hogy ki lehet be súgó, mond e valami rosszat rólad a szomszédos akár. És utána visznek a pincébe vallatásra, véresre, rád bizonyítanak olyan vádakat amiket el sem követtél. Vagy hogy ha meg jelenik egy fekete autó a faluban egyből mindenki retteg. Borzalmas egy világ volt ez is. Az író nagyon jól kitalálta a történetet nem lehetett unatkozni közben az biztos! Csak ajánlani tudom!”

Ezek után nyilván nagyon lelkes vagyok az új regény kapcsán, amiből 14 fejezet készült el eddig. Bár a karácsonyi időszakban nem dolgozom, de nem biztos, hogy több szabadidőm is lesz, ennek ellenére úgy tervezem, hogy még két fejezetet írok meg, de ha minden jól megy, akkor januárban be fogom tudni fejezni a kéziratot. Hogy mikor lesz utána könyv, az már nem rajtam múlik. Karácsonyi ajándékként szeretném majd megosztani veletek a kézirat bevezető fejezetét, erről még a kiadóval egyeztetek a héten, hogy hol, és milyen formában történjen. 🙂

Share