Kényszerszünet

A héten megírtam a 7. fejezetet is, azonban sajnos a következő 1-2 hétben kénytelen leszek egy kis szünetet tartani. Az ugyanis már az írás elején világos volt, hogy a cselekmény egy részéhez nem kell sokat kutatnom, mert az eddigi regények megírásához már összejött annyi anyag (és tudás), hogy ezt gond nélkül tudjam megírni.

A második és harmadik harmadhoz azonban szükségem van bizonyos iratokra. Persze hozzátehetem azt is, hogy valószínűleg meg tudnám írni a következő részeket, viszont pont ettől lesz (reményeim szerint) hitelesebb a történet. Nyilván az elejétől kezdve tudtam, hogy mire lesz szükségem, a gond az, hogy tavasz óta nem jutok hozzá ezekhez. Nem akarom senkire rátolni a felelősséget, és nem is hibáztatok senkit, elvégre szívességet tesznek nekem, akik segítséget nyújtanak. Ettől függetlenül persze sajnálom, hogy most emiatt nem tudok haladni.

Egy halvány remény azért van, mert az Arcanum adatbázis révén talán bele tudok olvasni a Szabad Nép megfelelő példányaiba, amivel ugyan nem lehet pótolni egy csomó iratot, de legalább el lehet indulni, és aztán október végén, november elején talán tényleg hozzájutok a megfelelő papírokhoz.

Szóval meglátjuk, hogyan tovább.

Share