Nyaralás előtti hírek

Ha minden jól meg,y akkor nyolc nap múlva megkezdem az idei (remélhetőleg megérdemelt) nyaralásomat, ezért nem garantálom, hogy minden héten írok majd új bejegyzést, tehát ha ritkábban jelentkezem, az ennek tudható be. Néhány dolgot azonban meg tudok osztani veletek.

Az új regény bevezetőjét a kiadó szerkesztője is átolvasta, korrektúrázta, így elméletileg semmi akadálya annak, hogy közzé tegyük. Én a legszívesebben úgy mennék el nyaralni, hogy publikáljam itt ezt a rövid részletet, és akkor tényleg nyugodt szívvel tudom egy kicsit “magára hagyni” a blogot.

Ami ennél fontosabb, hogy megírtam három fejezetet. Amikor egy író nekilát a második regényének, a legtöbben feltételezem azon agyalnak, hogy vajon az új könyv lesz-e olyan jó, mint az első. Nos, én most is ezen töprengek, pedig a harmadik könyv készül. Sőt! Az első három fejezet megírása nem is tartott olyan sokáig. De! Vajon csak nagyobb a rutinom? Vagy összecsaptam, és még dolgozni kellett volna vele? Vagy csak több időm volt írni? Hogy mi az igazság, az hamarosan ki fog derülni, mert az eddigi kb. 35 kézirati oldalt szét fogom küldeni néhány embernek. Ezúttal az ÁBTL történészei is idő előtt a megkapják majd, mert nagyon fontos, hogy ez a néhány oldal hiteles legyen, és emiatt később ne menjen félre a cselekmény.

Ha ilyen tempóban írnám tovább a szöveget, akkor biztosan végeznék vele év végéig, azonban az is biztos, hogy nem tudom és nem is akarom ilyen sebességgel írni a könyvet. A cselekmény utolsó harmadához is még szükség lesz néhány forrásra, amiket még nem kaptam meg. Minden esetleg elégedett vagyok a dolgok jelenlegi állásával. Most tehát van egy kis idő, amikor nem fogok írni, csak bevárom a véleményeket, aztán utána meglátjuk, hogyan tovább.

Szóval hamarosan nyári üzemmód, de ha bármi fontos történik, arról olvashattok majd ezen az oldalon.

Share