Egy beszélgetés margójára

A héten nem volt sok időm, így a csütörtöki elsőkönyves szerzők beszélgetését leszámítva más nem is nagyon történt. Ez persze épp elég is volt. Nem tudom, pontosan kinek a fejéből pattant ki az ötlet, hogy szervezzük ezt meg, de az volt az alapgondolat, hogy ha többen jelenünk meg egy rendezvényen, az talán nagyobb vonzerő. Persze tegyük hozzá, hogy a Máglyatűznek talán nincs is szükséges ilyesfajta promócióra, hiszen Demkó Attila szekere igencsak jó ütemben halad a siker útján. Az este másik két szerzője Dr. Vetter Szilvia (A. I. Willis) és Sayfo Omar voltak, akik a Victoria és az Allah tágas földje kötetek szerzői.

Az eseményre száz résztvevő fölötti volt az érdeklődés, de persze a megjelentek száma ennek csak a töredéke volt. Persze ennek is örülni kell. A beszélgetést Derzsy Márk moderálta, aki tényleg felkészült mind a négy könyvből, és nagyon jól irányította az estét. Azt gondolom mind a résztvevők, mind a vendégek jól érezték magukat, és mindegyik könyvből fogyott az árusító pultnál. Én is beszereztem mindhárom másik kötetet, hogyha legközelebb beszélgetünk, akkor nekem is legyen rálátásom a többi műre. Merthogy remélhetőleg lesz ennek folytatása.

Ha valamit ki kéne emelni a beszélgetésből az (sajnos) a saját keserű tapasztalataim a kiadás terén, melyet a többiek egyáltalán nem éltek meg. Attila egy embernek mutatta meg a Máglyatűz kéziratát, és az illető egyből létre is hozott egy kiadót. Szilvi hasonlóan járt a Papirus Book Kiadó esetében. A kiadóvezető kezébe nyomta a kéziratot, és szinte másnap megköttetett az alku, de Omar is hasonlóan járt, amikor is a kéziratát egy írói pályázat keretében tudta kiadni. És akkor vagyok én, aki végigjárta a kiadás minden poklát, s melyről részletesen írtam a blogon. Mindez egyébként sajnos meglátszik a könyvek utóéletén is, mármint hogy a siker a kapcsolati hálótól függ. Szilvi megjárta az MTVA-t is a könyve kapcsán, tulajdonképpen ők hívták, Omar is eljutott az Index-be, hála a barátok hálózatának, a Máglyatűz pedig tényleg egy sikertörténet.

Hogy a Csengőfrászból lesz-e bármi, az hamarosan eldől. Tulajdonképpen a második negyedéves fogyási adatok után tudunk bármit is mondani, amit már a hó elején meg kellett volna kapnom. Minderről majd jövő héten írok. Addig is vigyétek jó híremet. Köszönöm.

Share