További támogatás

Ahogy mindig is írtam, a hét elején még általában nem tudom, mit is fogok írni vasárnap. Most viszont alig győztem kivárni a mai napot, hogy megoszthassam veletek az alábbi levelet. Illetve annak is a lényegi részét.

„Mindenekelőtt szeretném köszönetünket kifejezni, hogy a Nemzeti Emlékezet Bizottságát megtisztelte regénye kéziratának megküldésével.

Talán Ön előtt is ismert, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárával a NEB több kutatásban és ismeretterjesztő projektben is szorosan együttműködik. Így szóba került az Ön kézirata is, amivel kapcsolatban jelezném, hogy az általunk felkért lektorok szakmai véleménye összecseng az ÁBTL-ben kialakult véleménnyel. Egyetértve az ÁBTL által javasolt megoldással, tájékoztatom, hogy a kötet megjelentetését elősegítendő, a kiadás költségeihez az ÁBTL-hez hasonlóan a NEB is hozzá tud járulni.”

Szóval ott tartunk, hogy a regény témájával kapcsolatos két legfontosabb szakmai szervezet is a kiadás mellé állt. Ennél többet tényleg nem is kívánhatnék. Minderről persze tájékoztattam a kiadót is, ahonnan sajnos azóta sem érkezett erre válasz. 🙁 Holott az a kockázat, ami egy, a szakmában ismeretlen, elsőkötetes szerző jelent, lényegesen lecsökkent, hogy többen is szponzorálják a könyv megjelenését. Minden esetre bizakodó vagyok.

 

Share