Kiadói válaszok

Mindenek előtt kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek, aki olvassa ezt a blogot. Már tegnap akartam írni, de valami miatt nem sikerült belépni a honlapra.

Tehát, miután Rolf megtámogatott az ajánlólevelével, elküldtem a kéziratot a Kossuth Kiadónak, a General Pressnek, és a Maecenasnak. Persze még annyit sem írtak vissza, hogy köszönjük, megkaptuk, majd értesítjük. A Libri legalább válaszolt, hogy köszönik, de egyáltalán nem fogadnak kéziratokat. És végül az Agave is válaszolt, hogy köszönik, nem szeretnék kiadni a regényt, de persze továbbra sem derült ki, hogy egyáltalán elolvasták-e.

És akkor egy kis mellékszál. Jelenleg a hálózatokról olvasok egy tudományos ismeretterjesztő könyvet. Ebből az derül ki, hogy a munkakeresésnél (és ez akár a könyvkiadásra is vonatkozik), sokkal fontosabbak a lazább, kevésbé szoros baráti kapcsolatok. Utóbbiakkal ugyanis sok az átfedés a közös ismerősök és egyéb kapcsolatokat tekintve, de akikkel csak lazább a viszony, ők egészen más körökben mozognak. Ez szerintem teljesen elfogadható, így nem tehet mást, mint újra leírom, hogy a könyvkiadást elsősorban Ti segíthetitek. Ha bármily ötletetek, ismerősötök, segítségetek van, kérlek osszátok meg velem, és akkor talán lesz egyszer regény az ÁVH-ról.

Share