Vége(?)

Hát, ez a nap is eljött. Befejeztem a regényt. Egész pontosan az első változat van kész. Terjedelmét tekintve valamivel több, mint 15 szerzői ív, tehát több mint 600 000 leütés. Akik eddig elolvasták, elégedettek voltak vele, és persze én is az vagyok. A neheze persze csak most jön, ezért is írtam kérdőjelet a cím után.

Hamarosan nekiállok, hogy az elejétől újraolvassam, és szükség esetén átszerkesszem a szöveget. Eközben Müller Rolf is olvassa a kéziratot, így később az ő javaslatait is be kell építeni. Ugyanakkor itt is jelzem, hogy keresek az irodalmi szerkesztésben jártas segítőt, aki szívesen elolvasná a regényt, és vele egy kicsit javíthatnánk a szövegen. Ha bárki tud ilyen személyről, ne fogja vissza magát. Ez a folyamat valószínűleg eltart majd március végéig.

The-EndAz igazán nagy kihívás azonban a kiadó keresés. A magánkiadás veszteséges, és én azt szeretném, ha a regény ott lehetne a polcokon, meg a könyvesboltokban. Kaptam egy javaslatot, írtam egy kiadónak, szinopszist küldjek, fejezetet, kész szöveget, és persze leírtam 3 sorban a regény magvát, de nem jött válasz. Mondjuk sejtettem, hogy ez talán még nehezebb lesz, mint megírni a kéziratot, de ha az sikerült, akkor miért ne találnék kiadót? 🙂 Meggyőződésem, hogy a téma érdekes, nincs hasonló könyv a piacon, de hát minden szerző ezt gondolja. 🙂 Majd csak lesz valahogy.

 

 

Share