Nyári szünet – helyzetjelentés 2.

Az elkövetkező napokban megint egy rövidebb kényszer szünetet kell beiktatni az írásba, így gondoltam, megírom röviden, hogy haladok itt, a Balaton partján.

Elkészült négy fejezet, ami terveim szerint a regény negyede. Írtam több mint 130 000 leütést, szóval ha így haladok a jövőben is, akkor nem kell aggódnom a terjedelem miatt. Ugyanakkor az első négy fejezet volt a regény egyszerűbbik része, ezek ugyanis fejben már korábban összeálltak (hasonlóan az utolsó néhány fejezethez). A most következő részek jóval nagyobb tervezést igényelnek, hiszen a felvázolt szereplőket és történetszálakat úgy kell alakítani nyolc fejezeten keresztül, hogy a végére összefonódjon minden. Épp ezért sokkal figyelmesebben kell írnom. Ma például átolvastam az ötödik fejezet jegyzeteit, és gondolkodtam majd egy órát, hogyan kéne felépíteni (persze máshogy, mint amit elsőnek kitaláltam), és miket kell megváltoztatni, pluszba beilleszteni, hogy kerek legyen. Hogyan kapcsoljam az első és a harmadik fejezethez, és aztán hogyan tudok majd tovább lépni belőle. Megannyi kérdés, amin töprenghetek.

Az előolvasók, vagy előszerkesztők sajnos nem haladnak úgy a munkával, ahogy azt reméltem. Van, aki rendszeren küldi a kritikáit, megjegyzéseit, és van, aki nem. Ez csak azért fontos, mert a regényből csak akkor teszek közé részeket, ha már mindegyikük átolvasta. Épp ezért erre még várni kell. Addig is elolvashatjátok a bevezetőt itt, ha eddig nem tettétek volna meg. Ja, és ajánljátok az oldalt, meg a bejegyzést, meg mindent…már ha úgy gondoljátok. Én nagyon igyekszem, hogy ebből regény legyen.

Share

1 comment on Nyári szünet – helyzetjelentés 2.

Comments are closed.