Első fejezet

A Bevezető megírása meglehetősen nehéz volt, legalább is utólag ezt érzem. Viszont ez adott lendületet, hogy most már tényleg nekikezdjek a regénynek. A Bevezető tényleg sokkal nagyobb kihívás volt, mint az első fejezet, hisz bizonyos részeket kénytelen voltam elhallgatni, és csak nagyon homályosan megírni, mert ennek a tervek szerint még komolyabb jelentősége lesz.

chapter

Szóval nekiláttam az első fejezetnek, ami bár nehezen indult, de hamarosan elkészül. Nagyjából egy-két oldalt tudok írni egy éjszaka (mikor máskor?), amit napközben általában átolvasok, és átjavítok. Viszont reményeim szerint ez a blog most töltheti majd be igazán a szerepét. Elképzelhető, hogy megosztok majd néhány bekezdést a szövegből, de leginkább az a terv, hogy a regényben megjelenő valós helyszínekről és karakterekről adjak némi háttér információt.

Sokat töprengtem az első fejezeten, ahogy a regény kezdő mondatán is. Egy barátom szerint ez utóbbi nagyon jól sikerült. Az első fejezettel is ez lenne a célom, hogy lehetőleg egyből berántsam az olvasót az ÁVH sötét világába. És mi az, amit egy átlagos olvasó tud a politikai rendőrségről? Természetesen azt, hogy koncepciós ügyeket gyártottak, és bántalmazták az őrizeteseket. Hát én is innen indítom a történetet. 🙂

Share