Mikor?

imagesEz a blog többek között azért is íródik, hogy akik olvassák, kicsit betekinthessenek az írás folyamatába is. Eddig főként a háttér kapcsán osztottam meg részleteket, most azonban egy kicsit másról írok, és ez már egészen konkrétan kötődik a regényhez.

Sokat töprengtem azon, hogy pontosan mikorra helyezzem a történet kezdetét. Najó, ez nem pontosan felel meg a valóságnak, hisz az előzmények 1947-ig nyúlnak vissza. A tényleges cselekmény néhány évvel később kezdődik. Az biztos volt, hogy valamikor 1950 elejére teszem a történetet. Ennek legfőbb oka, hogy az ÁVH ebben az évben vált teljesen függetlenné, tehát “megszabadult” a BM felügyeletétől. Ez azt jelenti, hogy nagyjából innentől kezdve teljhatalma volt, mint egyfajta minisztériumnak. Tegyük hozzá, hogy azért előtte is megtett mindent, amit elvártak tőle.

Ugyanakkor az 1950-es éven belül is el kellett helyezni a történetet, ami azért is fontos, mert a könyvtárban való kutatáshoz fontos, hogy mely időszak napilapjait olvassam át a korabeli hírek miatt. Hosszas tervezés után végül eldöntöttem, hogy a történet 1950 március 9-re fog kicsúcsosodni, tehát a cselekmény az ezt megelőző és az utána következő egy hetet foglalja magában.  Hogy miért éppen március 9? Ezt Rátok bízom…de nem lesz túl nehéz kitalálni. 😉 Az ötleteket kommentben lehet jelezni.

 

Share