Hiánycikk

Tegnap kaptam egy üzenetet, amiben megtudtam, hogy valaki szerette volna megvásárolni a Csengőfrászt, de a legnépszerűbb online könyves oldaltól is azt az üzenetet kapta, hogy készlethiány miatt nem tudják azt beszerezni. Magyarul: valószínűleg elfogyott a bolthálózatokból. Másképp fogalmazva: két év után hiánycikk lett belőle.

Ez persze egyfelől jó. 1500 példányt nyomtattak belőle, ami szerintem nem rossz, főként úgy, hogy előtte nem volt könyves/írói múltam. Az persze sejthető volt, hogy a második könyv megjelenése majd magával rántja az elsőt is, erre korábbi kiadóm azonban nem reagált. Ahogy most sem azt a választ kaptam tőlük, amit én logikusnak gondoltam. Egész pontosan azt mondták, hogy majd ha kiderül, ténylegesen mennyi előjegyzés gyűlik össze a Bookline oldalán, akkor tudják majd utánnyomni a kötetet. Azt sajnos nem tudom, milyen szám lépi át az ingerküszöböt, tehát hány előjegyzés kell ahhoz, hogy legyen második kiadás.

Tehát, ha szeretnétek Csengőfrász kötetet a jövőben, akkor elő kell rendelni, és az talán maga után vonja a második kiadást. A könyv jogai még (sajnos) pár évig a kiadót illetik, pedig szívesen átvinném az Alexandra kiadóhoz, átdolgoznám a hibáit, és egy minőségibb, 2.0-ás verziót tudnék az olvasók kezébe adni. Erre azonban még várni kell. Amúgy hamarosan Pécsre megyek, és akkor talán a jövőről is többet fogok tudni.

Share