Iskolai “tananyag”

A héten jelent meg a velem készült interjú a Szeretlek Magyarország oldalán, amit ezúton is köszönök Vultur Csabának. Ha lemaradtál róla, itt elolvashatod. Ebben többek között ezt nyilatkoztam: Egy ismerősöm azt mondta, hogy ha a kezükbe kaphatnák mondjuk 12-es diákok a középiskolában, talán nagyobb örömmel foglalkoznának a történelemmel.” Ezt amúgy többen is mondták már, és mindez úgy néz ki, valóban jó megérzés volt részükről.

A héten ugyanis felhívtak a ráckevei gimnáziumból. Az igazgató Müller Rolfon keresztül ért el, akit meghívott novemberben egy amolyan alternatív töriórára. Aztán elmesélte, hogy nagyon tetszett neki a könyvem és ő kiadta az osztályának (aki mellesleg történelem tagozatosok), hogy olvassák el, ráadásul engem is meghívott erre a novemberi órára. Ennél többet azt hiszem nem is kívánhattam volna. Valahol, titkon tényleg reméltem, hogy ha ezt a könyvet egy, a téma iránt érdeklődő történelemtanár a kezébe veszi, akkor talán meglátja benne a lehetőséget, hogy a regény segítségével hozza közelebb a korszakot.

Amúgy befejeztem a filmtervet, így holnap fel is töltöm a jelentkezésemet. Ahogy írtam, nincsenek nagy elvárásaim, de ki tudja…hátha.

Share