Koncepciós perek

Mindenek előtt elnézést, a múlt héten nem volt bejegyzés, ugyanis a hétvégét nem töltöttem az országban, és mire észbe kapta m, már a hét közepén jártunk. Viszont gyorsan szögezzük is le a lényeget: a kiadók azóta sem jelentkezek. A kettes számú jelölt ugye jelezte, hogy jövőre beleférnék a keretbe, de az még odébb van. Addig az egyes számú kiadótól is várnék visszajelzést.

Ami meg a mai bejegyzést illeti, tulajdonképpen ez is könyv ajánló, ha csak szőr mentén is. Amikor nekiálltam regényt írni, szükség volt valamiféle sémára a koncepciós nyomozások kapcsán. Elsősorban nem is a tárgyalások része érdekelt, hanem a nyomozati munka, ahogy próbáltak a valós tények köré valami egészen mást felépíteni. Bár a regényben nem szerepel, de a keresgélés során jutottam el a Magyar Testvéri Közösséghez is, ami tulajdonképpen a koncepció gyártás egyik legjobb példája. Ráadásul ezzel kapcsolatban most jelent meg egy könyv Szekér Nóra szerzőségével, amit azóta be is szereztem, de az elolvasása még várat magára. Ugyanakkor egy ponton a valós ügy és az én fiktív történetemmel mégiscsak találkozik, de ez elég nagy spoiler lenne a cselekmény szempontjából. A könyvet minden esetre el fogom olvasni előbb-avagy utóbb.

Közben utánanéztem, hogy legutoljára a 10. fejezetből osztottam meg részleteket. És az is eszembe jutott, hogy van benne egy helyszín, ami mellett mindennap elmegyek biciklivel, és még nem osztottam meg. No, hát legalább van téma jövő hétre. Addig pedig bizakodom, hogy történik valami a kiadás kapcsán.

Share