Kiadói hírek

Ahogy azt a múltkor megírtam, elküldtem a megismételt érdeklődő levelet XY kiadónak…amire kivételesen nem érkezett válasz, holott korábban azért elég lelkiismeretesen válaszoltak pár napon belül. Csak arra tudok gondolni, hogy még mindig nem végeztek a kézirattal. Egy másik kiadói emberrel folytatott beszélgetésből (lásd alább) persze az is kiderült, hogy milyen helyzetben vannak a kiadók, és mennyire át kell gondolniuk, hogy ha bele akarnak vágni egy ismeretlen szerző könyvének kiadásába. Épp ezért nincs más hátra, mint a türelem…ami azért fogy.

Ugyanakkor az is eszembe jutott, hogy még nyár elején elküldtem a szöveget YZ kiadónak is, akik aztán köszönték, és válasz utána nem érkezett. Gondoltam itt az ideje rájuk írni, amit kivételesen a facebookon tettem, és meglepő módon instant jött is válasz. Egészen pontosan ez: “igen, olvastam a nyáron jó részét, jónak is tartom alapjában, csak most még kiadásilag nem tudok bíztatót mondani? más tematikusok vannak soron, amikkel az NKA-n nyertem, és köt a szerződés. De visszatérnék rá, mint jövő évi címre, ha ez belefér.”

Ami nagyjából annyit jelent, hogy bár ez csak egy olyan ígéretféle, de mégis, talán ad némi reményt arra, hogy megjelentessék a regényt a jövő évben. Ezután még egy kicsit értekeztünk a könyvkiadás nehézségeit illetően, illetve az ő kiadójuk profilja kapcsán. Ugyanis a közeljövőben megjelentetnek majd két, részben a témához illeszkedő kötetet, melyek akár előfutárai is lehetnek az én könyvemnek. Összességében tehát azért van ok a reményre…legalább is úgy tűnik.

Share