Kézirat terjesztés

Nos, először is, kapcsolódva az előző bejegyzéshez, pár gondolat Müller Rolf előadásáról. Az egész program rákfenéje a 15.00 órás kezdés, amire a hétköznapi, dolgozó ember alig jut el. Pár nyugdíjas „civil” jött el, és az ÁBTL munkatársainak a zöme, akik egyből megrohamozták a pogácsákat és a kávét. Épp ezért az előadás inkább egyfajta munkahelyi beszámoló volt, mint a szélesebb közönségnek nyújtott tájékoztatás. Leginkább arról szólt, hogy amit mi „karhatalomnak” nevezünk, az messze nem csak az ÁVH verőlegényeit jelentette, hanem a rendőrségnek is megvoltak ezek a csoportjaik, illetve több, ehhez hasonló szerveződésnek.

Ezután kicsit beszélgettünk Rolffal, aki ugye továbbra sem érti, miért nem hullott még a regény termékeny talajra, s nem csapott rá egyetlen kiadó sem. Ő két helyen tudott szólni az érdekemben, sajnos ott sem mutatkozott igény a kéziratra. Rolf persze bizakodó. Én egyre kevésbé.

Amit tenni tudtam, az a következő. Egyrészt elküldtem a kéziratot a Szépmíves kiadó facebook oldalára (nem volt más e-mail elérhetőség), mégpedig azért, mert most jelent meg nálunk Bank Barbara (NEB) Recsk című könyve. A levélben leírtam, hogy Barbara is olvasta a kéziratot, így tőle is érdeklődhetnek róla. Válasz egyelőre nem érkezett.

Ezután elküldtem a kéziratot Földváry Kiss Rékának, a NEB elnökének is. Itt is csak arra hivatkoztam, hogy egy kollégája már olvasta az anyagot, az általuk támogatott, a Gazdasági Rendészeti Osztályról szóló könyv szerzője, Zsitnyányi Ildikó is, valamit Müller Rolf is támogatja a kéziratot. Mit várok tőlük? Ha ők is tudnának adni ajánlást, már elégedett lennék. Ha ennél többet, akkor még inkább, de valahogy ebben sem bízom túlságosan.

Ha nem érkezik válasz, még mindig bemehetek személyesen, hátha…

Szóval így állunk, nem nagyon jutok egyről a kettőre, és e miatt a hangulatom is igencsak ingadozó, már ami a kiadást illeti. Ha van ötletetek, ne habozzatok megosztani. 🙂

Share