Halvány reménysugár

Továbbra is próbálom minél szélesebb körben terjeszteni a kéziratot. A Maecenas kiadó válaszolt is, hogy a profiljuk sajnos megváltozott, és ma már főként csak romantikus regényeket adnak ki. A Könyvmolyképző is írt, hogy náluk csak az ún. Aranymosás pályázattal lehet bekerülni, de nem valószínű, hogy a regényem illene a profiljukban. És ebben van némi igazság.

Ezek után jutottam el az Ad Librum kiadóhoz, és az általuk meghirdetett Aktív Szerző Pályázathoz. Ez kb. arról szól, hogy ha beválogatják a kéziratot, akkor kiadják 1000 példányban, de fél év alatt el kell adni 300 példányt. Ha nem, akkor a hiányzó darabszámot a szerzőnek kell felvásárolnia kedvezményes áron. Van benne kockázat, de talán működőképes lehet. Tőlük azt a választ kaptam, hogy érdekesnek tűnik az anyag, bekértek egy csomó adatot, aztán meglátjuk.

Aztán tovább böngésztem a kiadókat, és úgy voltam vele, miért ne tennék még egy kísérletet ott, ahol elsőre elutasítottak, de az eltelt egy év alatt talán változott a helyzet. A GABO kiadóhoz egy volt hallgatóm ismerősén keresztül jutottam el. Az első fejezetet küldtem el nekik (ekkor még nem volt kész a regény), és a szerkesztő elégedett volt az írással, csak éppen azt gondolták, hogy ez nem felel meg a kiadó profiljának. Erről egyébként itt írtam.

Rolf ajánlásával felvértezve újra írtam a kiadónak, akik elég hamar válaszoltak, és bekérték a szöveget. Elküldtem nekik mindent, a fenti bejegyzést, a szakmai ajánlást és persze a kéziratot. Persze mindez nem sokat jelent, de mégis, úgy érzem, talán lehet még ebből valami. A GABO kiadó kínálatába tényleg illene a regényem. Szóval most lehet szorítani, fohászkodni, drukkolni, kinek mi tetszik.

 

Share