Túl a felén

indexAhogy azt korábban megírtam, október végére eljutottam a regény felének megírásáig, és utána átolvastam az egész szöveget, és elkezdtem a 10. fejezet írását is. Most, hogy már látom többé-kevésbe a végét, elkezdtem foglalkozni a kiadással is. Egy ismerősöm révén sokat beszélgettem egy szabadúszó szerkesztővel, aki nem nagyon biztatott. Elvégre korábban nem publikáltam semmit, szóval miért is adnák ki a regényemet. Tiszta lutri az egész. Egyedül az motivál, hogy az ÁVH köré írt történet lehet annyira érdekes, vagy egyedi, ami felkeltheti egy kiadó érdeklődését.

Ahhoz hogy eladj egy kéziratot, szinopszist kell írni, azaz egy oldalban összefoglalni a regényedet. Én ilyet még nem tudok produkálni, tehát más megoldást kell keresni. Ilyenkor szoktak egy-egy fejezet elküldeni, amolyan promóciós jelleggel.

Nos, nekem nem titkolt szándékom, hogy az Agave kiadónál próbálok szerencsét, mert az általuk kiadott könyve tematikájába illene leginkább a saját regényem. Írtam nekik egy levelet, hogy egyáltalán érdekelné-e őket egy ilyen témájú kézirat. A kiadók a legritkább esetben válaszolnak, és nem is cáfoltak erre rá. Ezután elküldtem nekik az első fejezetet, de továbbra sem bizakodom. Kaptam egy elérhetőséget a GABO Kiadóhoz is, decemberben ott próbálkozom, aztán meglátjuk.

Addig is marad az írás. 🙂

Share