Nagybetűs Író

Amikor szétnézek a közösségi médiában, a Facebook gyakran feldobja a nekem ajánlott Nagybetűs Írók oldalait. Ez a homéroszi jelző nem feltétlenül a munkásságra utal, hanem arra, hogy látszólag semmi dolguk nincs, mint írni. Persze, ez egy kicsit irigység is a részemről. Ugyanakkor valljuk be őszintén, ez így sokkal könnyebb az írás szempontjából. Látszólag a fent írók nem dolgoznak, vagy biztosan nem kötött munkaidőben. Így persze van idő reggel egy kicsit írni, esetleg panaszkodni, hogy nem halad az írás, posztolni a kávézásról, egy sétáról a parkban, a háziállatokról, az írásról. Meg ebédet főzni, aztán kicsit írni, és elmondani, milyen boldog az élet. Az enyém is az, de nyilván kicsit máshogy szervezem a napot, ezért sem vagyok Nagybetűs Író, mert erről a tevékenységemről nem nagyon tudok fotókat posztolni. (Most például küldhetnék egy képet arról, ahogy ázik az irodám, odébb kellett pakolni minden cuccot, pocsolyába is léptem, szóval az egyik zoknim a fűtőtesten szárad…de hát ki kíváncsi erre). Persze kérdés az is, hogy vajon mennyire szeretnék egy ilyen életet élni, ami kényelmes, sok élményt tartogathat, de lehet, hamar meg is unnám. De mégis miért írtam ez le?

Múlt héten egy kicsit részem volt ebben, bár így sem árasztottam el az oldalt kutyás képekkel, kávéval (sörrel), panaszkodással, vagy egyéb tartalommal. Úgy alakult, hogy kivételesen igen laza hetem volt, és megengedhettem magamnak, hogy a munkaidőt egy kicsit az írásra fordítsam. Meg kell mondjam, az írás szempontjából ez valóban ég és föld. Még úgy is jobban tudtam haladni, hogy azért intézni kell néhány dolgot, elvégre az élet nem áll meg, de ha már napközben rá tud áldozni az ember 3-4-5 órát, akkor szignifikánsan többet tud írni. Tulajdonképpen 4 nap alatt megírtam egy fejezetet, és így este maradt időm olvasni, megnézni egy sorozatot, családra, magánéletre. De ez sem tart örökké, hiszen azóta egy sort sem írtam, de a különbség érzékelhető. Egyelőre tehát messze vagyok a Nagybetűs Író életérzéstől.

Végezetük mindez azt is jelenti, hogy a Vadászatra keresztelt kézirat azért halad, aminek állásáról majd az év vége felé adok helyzetjelentést.

Share