Munkamódszer

Nem tudom, ki hogyan dolgozik, de most megosztok veletek néhány apró részletet. A gyakran ismételt kérdések egyike, hogy mennyi idő alatt lehet megírni egy regényt, és én mennyit foglalkozom vele. Nos, a MS Word egyik hasznos tulajdonsága, hogy meg lehet nézni, mennyi időt töltöttünk egy dokumentummal. Ezt látjátok alább.

Ez azt jelenti, hogy a 16. fejezet megírásával körülbelül 17 órát töltöttem. Ebben persze minden perc benne van, amíg a dokumentum meg volt nyitva, tehát lehet, hogy írás közben elmentem vacsorázni, úgy maradt a notebook, és az evéssel töltött időt is úgy értelmezi, hogy dolgozom a szövegen. Vagy épp térképet böngészek, vagy keresgélek valami adat után a neten.

Miután megírok egy fejezetet, elmentem újra a következő fejezet számával, és erre azért van szükség, mert mindig aggódom, hogy valami hiba folytán tönkremegy a dokumentum, így ha ez megtörténik, akkor az addig írtak is megvannak egy másik fájlban. Ráadásul a harmadik könyv fájljait már egy felső alapú tárhelyre is elteszem, biztos, ami biztos.

Ezek alapján persze elég lenne minden fájlból kinyerni a perc adatokat, majd azokat összeadva kiderül, hány órát töltöttem az írással, de ez nem ilyen egyszerű. Az ide-oda másolás és felülírásoknak hála, ez a szám néha nullázódik, és újraindul a percek nyomon követése, tehát gyakran teljesen fals adatot lehet leolvasni. Ezt a fenti képet is csak azért tudtam kimenteni, mert szerettem volna egy ilyen posztot írni. 🙂

Amúgy szerintem teljesen felesleges ezt számolni. Tényleg csak emiatt a bejegyzés miatt csináltam.

Share