November közepe

A kiadói tájékoztatás alapján a könyv november 11-én (plusz-mínusz 1-2 nap) gördül majd ki a nyomdából, ezért várhatóan a hónap közepén kerül majd a boltokba. Ha előrendeltétek a kötetet, akkor talán hamarabb megkapjátok majd postán.

Ami a könyvbemutatót illeti, az elmúlt hetekben bizakodó voltam, de az utóbbi napok járványügyi helyzete azt mondatja velem, hogy biztonságosabb lenne mindenkinek egy online esemény. Így nem kéne korlátozni a vendégek számát sem, és aki nem Budapesten lakik, ők is könnyedén bekapcsolódhatnak az eseménybe. Ez a következő napokban fog eldőlni.

Ahogy azt láttátok, a hétvégén az Őrségben jártam. Szeretem ezt a szegletét az országnak, főként ősszel, ahol órákat lehet barangolni az erdőben, ahova elsősorban a gombák miatt megyek. No, meg a csend és a nyugalom miatt. A nyugati határszélről sok családot telepítettek el, részben azért, mert könnyű lett volna emigrálni, részben azért, mert üldözték a kulákokat, és ennek sok helyi gazda áldozatul esett. A kitelepítéseknek sok helyen állítottak emléket, ahogy azt láthattátok is a korábbi képeken.

De térjünk vissza a könyvre. Ha minden jól megy, akkor jövő héten tényleg kézzelfogható lesz a kötet, és remélem két hét múlva már ott lesz a boltok polcain is.

Share