503

Ez a bejegyzés már várat egy ideje magára, de szerencsére mindig volt valami aktuálisabb hír. Mire is utal a bejegyzés címe? Nos, az első negyedévben, tehát júniustól augusztusig ennyi példány fogyott el a regényből. Ami egyébként a kinyomtatott példányok harmada. Hurrá-hurrá, lehet örülni! De!

Azért tegyük hozzá, hogy ezt a számot azért nagyban segítette az Ünnepi Könyvhét, és a megjelenéskor ugye mindig van egy eladási csúcs. Így kár abban reménykedni, hogy ha három hónap alatt elfogyott a harmada, akkor márciusra már nem lesz belőle. Persze akár lehetne. Az eladáshoz ugyanis marketingre lenne szükség. Reklámra, Facebook hirdetésre, interjúkra, stb. Ezt egyelőre magam szervezem (irodalmi “ügynökök” jelentkezését szívesen fogadom), épp ezért minden lassan és keservesen megy. A héten elhangzott a Trend FM-ben a Könyvben utazom Oláh Andreával műsorban készült interjú, ami talán megint kicsit előrébb viszi a szekeret. Minden esetre a könyveladásban otthonosabban mozgó ismerős szerint ez egy elég jó kezdés, ahhoz képest, milyen keveset forgattunk bele a könyv terjesztésébe.

Amúgy szerintem a “szájról szájra” elv működik a legjobban. Elég ha valaki ajánlja egy ismerősnek, és ezzel talán mindenki jól jár. Főként ha tetszik a könyv, mint például a ma kapott privát üzenetben ez áll:

Nem jellemző,hogy történelmi jellegű regényeket olvassak,valahogy sosem vonzott,inkább a könnyedebb vagy a nagyon elvont storyk szoktak megragadni. Többek között ezért is örültem amikor megláttam,hogy egy ilyen történetet írsz,tudtam,hogy ez más lesz mint amiket szoktam olvasni és nagyon vártam,hogy belekezdhessek!🙂 Alapból úgy gondoltam,hogy “uuu tök jó,erről az időszakról meg az ÁVHról sokat tanultunk” aztán amikor már a közepe felé járhattam akkor jöttem rá,hogy pfff nah persze,sokat tanultunk róla…[…] Azóta is többször eszembe jut a történet, leginkább akkor amikor a nagyszüleimmel vagyunk és valamelyik “régi” történetüket mesélik újra a családi ebédnél, vagy amikor a 30 éve nem látott német rokonok jöttek el hozzánk látogatóba…lehet hülyeség de belőlem ezt váltotta ki ez a történet..! Család, nem ismert rokonok, régmúlt idők emléke..!”

Ha bármit is kivált a történet, azt hiszem akkor már elégedett lehetek. Szóval előre az 1500 eladott példány felé! 🙂

Share