Csalódás nélkül

Kihirdették a 2018-as Margó-díj jelöltjeit, melyről egyébként itt olvashattok. Ahogy a címben is írtam, nem vagyok csalódott, lévén fel sem merült bennem, hogy erre esélyes lennék. Mondom én. Mert mások azért jelezték, hogy ne legyek kishitű. Ugyanakkor nézve a jelölteket, felmerült bennem is a kérdés, hogy ezek valóban ennyire kiemelkedő kötetek? De persze ki vagyok én, hogy megítéljem. Ettől függetlenül jó lenne, ha a KönyvesBlog foglalkozna a regénnyel, hiszen a mottójuk az, hogy megmondják, mit olvass és mit ne, így akár arról is írhatnak, hogy ez nem egy olyan jó könyv. Nem kell dicsérni, csak akkor, ha van miért. Legyenek kritikusak a szöveggel. Nekem, elsőkönyves szerzőként az a fontos, hogy minél több helyre eljusson a könyv.

A múlt heti rádiós beszélgetés csúszik egy hetet, így az adás felvétele csak szerdán lesz. És az ÁBTL-be is csak jövő héten megyek. Szerencsére nincs kényszer arra nézve, hogy írnom kell, nem kötnek határidők és szerződések. Ilyenkor is meglátszik, hogy nem ez a munkám, nem ebből élek, mert jelenleg épp szabadidőből van a legkevesebb, így ha akarnám, akkor sem tudnék eleget fordítani egy új regény megírására.

Amúgy a kiadó ígért negyedéves fogyási adatokat, melyet már tűkön ülve várok. Persze jó lenne valamilyen komolyabb kampányt indítani a könyv fogyása érdekében, de ez egyelőre erőmön felül áll. Sajnos.

Share