Média megjelenések

Ahogy sokszor, sok helyen leírtam, egy elsőkönyves szerzőnek az a legfontosabb, hogy legyen médiamegjelenése. Bármilyen. Az utóbbi időben a “szabad vegyértékeim” jelentős részét ez köti le, hogy különböző helyeken kilincselek esetleges kritikáért, recenzióért vagy más megjelenési lehetőségért.

A Moly.hu ilyen szempontból nagy segítség, hiszen három embert is megismertem, akik valamilyen módon úgy érzik, segíteni szeretnék, hogy a regény minél többfelé eljusson. Természetesen mindenkit nevesíteni is fogok ott és akkor, amikor erről írok majd itt a blogon. Egy másik ismerős névén a hvg.hu szerkesztőségébe is eljutott egy példány (ahogy ezt meg is osztottam a múlt héten), és remélem ebből is lesz valami konkrét dolog. A Libellum blog is ígért kritikát, ami egy jó ideje váratja magát, de előbb-utóbb csak megszületik. Egy példány a mai nap eljutott a Civil rádió egyik műsorvezetőjéhez, és tudom, hogy itt biztosan lesz valamilyen beszélgetés a könyv kapcsán. Két hét múlva a Trend FM-be megyek, és a Könyvben utazom – Oláh Andreával műsorban fogok beszélni a regényről. Sajnos Andrea kicsit későn kérdezett rá, hogy a Margó Irodalmi Fesztiválon miért nem jelenek meg. Egyrészt kifutottunk az időből, ugyanakkor azt gondolom, hogy oda szerzőként jelentkezni egy szál magam, az olyan kínos. Ha a kiadó, vagy más külsős fél nem hív el, akkor az egésznek nincs értelme, de mint mondtam, ennek már nincs jelentősége.

Ezzel kapcsolatban ugye írtam több bejegyzést is, avagy hogyan történt a Margó-díjra való jelentkezésem, és az milyen hányatott sorsú volt. A KönyvesBlog azóta sem írt erről, holott ha nem jó a könyv, azt ugyanúgy közzétehették volna. Pedig kaptak három példányt is. Lehet, hogy a billegő asztalt támasztják velük. Viszont érdeklődni sem illendő, és ilyenkor nincs más, mint tudomásul venni, hogy nem érdeklem túlságosan őket.

Ezen kívül tervezek egy Facebook kampányt, melyben összegyűjtjük a könyvről megjelent eddigi kritikákat, és ezekből szeretnék 1-1 mondatot kiragadni, valami dizájnos vizuális megoldással. Ha megvan, akkor megfuttatom hirdetésként, hátha eljut még több emberhez. Szóval ennek a jegyében telik majd az ősz.

Share