Új remények

Az elmúlt hosszú hónapok során egyszer már írtam egy hasonló című bejegyzést, ami akkor egy konkrét kiadói lehetőségről szólt, s amiből aztán nem lett semmi, így most már egy kicsit óvatosabb vagyok. Mégis, a kilátástalansággal töltött hetek után látszik némi fény az alagút végén. Még ha csak nagyon halovány, de legalább valami. Természetesen semmilyen megállapodás nem született, de így is azt gondolom, is megtartom magamnak a kiadók kilétét, ez így tisztességes. Tehát:

Adott „A” kiadó, akik foglalkoznának a regénnyel, de a könyvnagykertől 500 példányra kaptak ígéretet, ami pont ott van, ahol a part szakad. Ezért részükről úgy álla dolog, hogy keresnek valamilyen más kereskedelmi, forgalmazási lehetőséget. Nem egészen tudom, pontosan ez mit is takar, és mit tudnak tenni, de én, mint szerző már nem tudok többet tenni az ügyben.

Adott „B” kiadó, akik viszonylag gyorsan válaszoltak a megkeresésemre, és április közepére ígérték, hogy végigolvassák a kéziratot. E mellett írtak konkrétumokat is a megjelentetéssel kapcsolatban, illetve költségekről, jogdíjról, így végre egy kézzel fogható ajánlat, amibe kapaszkodni lehet.

És végül adott „C” kiadó, akiknek még tavaly küldtem el a szöveget, majd egy év után küldtem egy barátságos érdeklődő levelet. Erre gyors választ is kaptam, hogy valóban, a kézirat megfelel a kiadó profiljának. Ők is a terjesztésben látják a problémát, de a levélből azt hámoztam ki, hogy a szakmai szervezetek által megítélt támogatásból akár erre is lehetne fordítani, azaz reklám felületet is vehetnének belőle. Így aztán szerdán délután lesz egy találkozóm a kiadóval.

Mindez nem jelenti azt, hogy bonthatjuk a pezsgőt. Inkább csak reményt keltő ajánlatok. Ezen felbuzdulva nekiálltam újraolvasni a szöveget. Nem is tudom, mikor néztem bele utoljára. Ez minden esetre arra jó, hogy friss fejjel olvassam a szöveget, amiben máris találtam néhány elgépelést, pár mondatot, amit átszerkesztettem, vagy épp kihúztam. Szóval reménykedjünk, mert talán végre elindult valami.

Share