December

Még egyszer, elnézést, hogy a múlt heti bejegyzés elmaradt, bár meg kell hogy mondjam, ezen a héten sem történt sok említésre méltó dolog. Épp ezért, kicsit aggódom is, mivel töltöm meg ezt a blogot az hátralevő hetekben. Most, hogy beköszöntött a december, még 3-4 bejegyzés várható, köztük, feltehetően karácsonykor egy újabb részlet a 11. fejezetből. December 31-én meg mindenki érezze magát jól, ne ezt a blogot olvassa.

Szóval mint említettem két hete, írtam egy levelet az ÁBTL főigazgatójának a kézirattal, és az esetleges támogatással kapcsolatban. Ahogy az (sajnos) várható volt, válasz nem érkezett. Valahogy nincs szerencsém ezekkel a magas rangú emberekkel. Minden esetre holnap küldök egy emlékeztetőt neki, illetve Ildikó is tett némi ígérete, hogy megpróbálja elcsípni egy szó erejéig.

Amúgy megjelent egy interjú a Híres Íróval kapcsolatban, akinek hatására én is nekiláttam a saját regényemnek. Az illetőről amúgy már írtam eleget. Szóval az interjúból az is kiderül, hogy egyetlen kiadónak küldte el a kéziratot, és az egyből be is fogadta, és ekkor azt gondoltam, ilyen bizonyára nincs, vagy csak a mesében. És ez nem kicsit bosszantott. Persze, valószínűleg nem vagyok olyan jó író, és bizonyára van a kéziratomnál jobb történelmi témájú anyag, mégis, olyan sok helyen próbálkoztam, hogy az interjút olvasva nem tehet mást az ember, mint csendesen a kardjába dől.

Épp ezért most már tényleg minden reményem abban a halovány ígéretben van, amit a jövő évre kaptam XY kiadótól.

Share