Az erőszak neve

Most, hogy ebben az évben már szinte biztos, hogy nem jutok előrébb a regény kiadása kapcsán, ezért mindig kicsit gondban vagyok, hogy mivel is töltsem meg a blogot. A szerencse persze mindig kisegít.

Arról már korábban is írtam, hogy az ÁVH-val foglalkozó szakirodalomból nekem leginkább Müller Rolf, Politikai rendőrség a Rákosi-korszakban könyve tetszett a leginkább. Ráadásul Rolf olvasta is a regényt, ajánlást is írt róla, így azt hiszem, szinte kötelességem is, hogy ajánljam a blog olvasóközönségének a most megjelenő könyvét, melynek címe Az erőszak neve: Péter Gábor.

Azt valószínűleg mondanom sem kell, hogy az ÁVH vezetője többször is felbukkan a regényben, és személye megkerülhetetlen, ha a politikai rendőrségről beszélünk. Mivel Rolf korábbi kötete is nagyon jó volt, ezért szinte biztos, hogy ezt is megveszem a közeljövőben, sőt, mindenkit arra biztatok, hogy tegyen így. Ajánló majd lesz róla egyszer. Ha valakit érdekel a téma, a szerzővel lesz egy beszélgetés is jövő hét pénteken, melyről részleteket itt találtok.

Share