Memoment

Kondor Vilmos legutóbbi munkái kapcsán már elég sok mindent leírtam, de valahogy mégis az ő Facebook lapján találkoztam a Memoment oldallal. Huszti Gergely, ún. story coach, illetve kreatív fejlesztő, és ahogy az oldalán szerepel, korábban szerkesztőként tevékenykedett, illetve tartott kreatív írás kurzusokat is. A honlapján ismertetett mentor tevékenység azt gondoltam, talán segíthet a regény megjelenésében, vagy ha más nem, talán kapok néhány tippet, hogy merre tovább.

Válasz érkezett, ha nem is annyira konkrét javaslattal, mint amire én gondoltam. Idézem a lényeget. “A mű behatóbb ismerete nélkül (a honlapot átolvastam, komoly, szép munkának tűnik) azt gondolom, hogy amennyiben van kilátásban kiadó a jövő évre, még ha támogatásból, még ha némileg profilidegenül is, akkor érdemes kivárnia azt. […] Tehát, lehet hogy ez most “nesze semmi, fogd meg jól”, de mégis a türelem és a kitartás a legnagyobb fegyver, és bár a termék nívója nem garantálja a megjelenést vagy a sikert, ha érzi magában az erőt az “egészhez”, akkor ne engedje el!”

Szóval leginkább arra jutott ő is, hogy most már foggal-körömmel ragaszkodni kell XY kiadó ajánlatához, ami a 2018-as évre szól, és reméljük, mindezt be is váltják. Ami mellesleg elszomorító, hogy a kiadásban jártas szakember is azt mondja, hogy a jó termék sem garantálja a sikert. Ergo lehet az én regényem zseniális, nagy valószínűséggel egy tucat pocsék mű előbb megjelenhet, ha épp úgy hozza az élet, a szerencse, a kapcsolatok, akármi. Így akkor várunk, továbbra is, rendületlenül.

Share