Szereplők

Aki végigkövette az elmúlt hónapokban a blogot, illetve elolvasta a megtoszott részleteket, mostanra talán van már egy képe, hogy kikről, és miről szól a regény, de garantálom, hogy a következő megtoszott fejezetrészletből minden sokkal világosabb lesz, és kiderül, milyen nagyszabású tervbe is fogtam a történet megírásakor.  Ezt egy kicsit árnyalva, közreadom a legfontosabb szereplők listáját, akik közül már a legtöbbet bemutattam. Itt jegyzem meg, hogy ők mind az én fantáziám termékei, a valósággal való egyezés csak a véletlen műve lehet.

Szabados Imre, az ÁVH századosa – a Hálózati Osztály I/2-f alosztályának munkatársa, a szabályzathoz ragaszkodó, minden feladatot pontosan végrehajtó, minta-szerű államvédelmi dolgozó

Vértes Dezső – idős nyomozó, akit Péter Gábor rendelt magához a politikai rendőrség megszervezésekor, és elsősorban a személyes parancsait hajtja végre, mint egyfajta háttérmunkás.

Zánkay László – fiatal, harminc év körüli szabadúszó színész. Jó megjelenésű, kissé ficsúr alkat, de az általa vezetett csoport tervének ő a szellemi atyja és minden szervezkedés mozgatórugója.

Dolnics Antal – Zánkay barátja, egykori osztálytársa, egy budai ügyvédi iroda titkára. Zánkayval ellentétben kétségei vannak a tervük sikerében, sokkal inkább átitatja a lebukástól való félelem.

Lakos Elemér – nyugdíjhoz közeli órásmester, kinek apró műhelye a Bethlen téren található. Mélyen vallásos özvegy ember, akit hite miatt elég sokat vegzált az államhatalom.

Kolacsek Vince – húszas éveiben járó srác, aki a Szabad száj vicclapnak rajzol karikatúrákat, e mellett a bábszínházban dolgozik díszletfestőként. Kissé nyegle, nemtörődöm jellem.

Rajtuk kívül még egy valós személy érdelem említést, ő pedig Horváth Sándor alezredes, aki az I/2 alosztályt vezette. Persze van még sok szereplő, akik színesítik vagy épp bonyolítják a cselekményt, de alapvetően a fenti hét ember köré szőttem a cselekményt. Csak remélni tudom, hogy érdekes lesz.

Share