Lektorálás

A regény cselekményét igyekeztem alaposan megtervezni, és mostanra tényleg elég sok jegyzet áll rendelkezésemre az íráshoz. Ugyanakkor fontosnak tartottam, hogy folyamatos visszajelzésem legyen az egyes fejezetekről, nehogy esetleg a végén derüljön ki, hogy amit írtam az pocsék, és tele van hibákkal, vagy csak egyszerűen zavaros és követhetetlen. Épp ezért a regény előolvasását, lektorálását is pontosan megterveztem…és ez lassan időszerű is lesz.

book-signingA regény első olvasója a feleségem. Persze, lehet hogy ő elfogult lesz egy kicsit, nem tudom. Minden olyan fejezetet, ami jobban kötődik egy szűkebb témához (pl. melyek kifejezetten az ÁVH működéséhez kapcsolódnak) elküldöm az adott téma szakértőjének, akikkel korábban már egyeztettem. Ezen kívül felkértem pár barátomat is, hogy legyenek elő-olvasói a regénynek. Ők megkapnak majd minden fejezetet, így lépésről lépésre tudják követni a cselekményt, és még idejében jelezhetik, ha valami nagyon nagy hülyeséget írok. Megkértem őket, hogy tegyék félre minden elfogultságukat, és úgy olvassák, mintha fizettek volna ezért, és nyugodtan ócsárolhatják a szerzőt. Ha eljutok a történet feléig, akkor keresek egy szerkesztőt, akitől talán kapok valamilyen szakmai iránymutatást. És aztán megírom a maradékot. Egyszerűnek hangzik.

A történetből nem szándékozok közreadni túl sokat. A bejegyzések alapján persze nagyjából átlátható lesz a regény. Az egyedüli kivétel talán az előszó lesz, hátha ez meghozza a kedvet ahhoz, hogy többen kövessék ezt az oldalt. Szóval hamarosan jelentkezem, most már tényleg itt az írás ideje.

Share