Cím? – hát az nincs még

Mikor elkezdtem a regényen gondolkodni, s a hozzá kapcsolódó honlapon, az első gondolatom az volt, hogy a honlap egyben a regény címe is lesz. Sajnos azonban mind a mai napig nem találtam megfelelő címet a könyvnek. Ami azért kicsit bajos, mert ezzel kéne kezdődnie, és ezzel válhat eladhatóvá. Ebben sosem voltam valami jó. Korábbi novelláimnak is kínkeservesen választottam címet. Szóval ezért is ávhregények a honlap neve…és bízzunk benne, hogy a többes számnak is lesz egyszer jelentősége.

A nyomozó főosztály egykori épülete az Andrássy út 60. környékén

Pár napja nem hagy nyugodni a kérdés, de a legjobb ötlet így is a III/1-es ügyosztály volt, ami valljuk be nem épp egy best-seller cím. A legtöbb embernek a III/3 mond valamit, de azt kevesen tudják, hogy az ötvenes évek elején az ÁVH Nyomozó Főosztálya a III/1 nevet viselte. Ami ráadásul nem is az Andrássy út 60.-ban volt, hanem a képen látható szomszédos utcában. Nem írom meg a pontos címet, aki arra jár, keresse meg. 🙂

Lehetne olyan címet választani, ami valahogy kapcsolódik a történethez, de nem jutott eszembe semmi ötletes. Persze, akinek van javaslata, nyugodtan megteheti, hátha inspirálóan hat majd. Egyelőre agyalok tovább, de mindenképp ez lenne a következő feladat.

Share